Optimizare LandingPage

Google Website Optimizer

Cel mai la indemana serviciu pentru optimizarea Landing Page - o solutie eficienta de optimizare, oferita gratuit de Google.

Cum functioneaza ?

Dupa inserarea scripturilor de optimizare, Google va oferi alternativ o varianta sau alta a codului propus spre testare, urmand ca pe masura ce vom avea suficienti vizitatori pentru paginile respective, sa putem urmari pe un panou de control evolutia fiecarui test in parte, si in final sa alegem varianta cu cele mai mari sanse, asa cum ne-au sugerat chiar vizitatorii site-ului nostru.

Sunt disponibile mai tipuri de testari A/B Split sau Multivariate, dar alegerea solutiei optime de testare variaza de la caz la caz.

Avantajele optimizarii :

  • Cresterea vanzarilor prin cresterea ratei de conversie - prin identificarea combinatiilor ce duc la o rata de conversie mai buna.
  • Imbunatatirea calitatii landing pages - prin reducerea numarului de clienti care abandoneaza si nu duc la indeplinirea scopurilor propuse pentru acea pagina.
  • Mai multe lead-uri. 
  • Reducerea la minimum informatiilor cerute prin formularele pt. generarea lead-urilor pentru a nu pierde potentiali clienti in acest proces.
  • Optimizarea costurilor de achizitie a unui client (CPA) - prin utilizarea testarii a diferite variante ne asiguram ca la vizitatorul site-ului ajunge un mesaj cat mai potrivit, insemnand o scadere a costurilor de promovare.
  • Mai mult timp petrecut pe site de vizitatori - printr-o mai mare siguranta ca mesajul este cel potrivit pentru vizitator, si mai ales eliminarea presupunerilor din procesul de design.