Dezvoltare solutii web-design

dezvoltare solutii web design

In epoca WEB 2.0 am inceput sa tindem sa legam webdesign-ul prea mult de aspect. De fapt prin web-design se intelege in general realizarea de site-uri web, de la momentul conceptiei si realizarii structurii, a interfeţei grafice, a continutului si pana la finalizarea si introducerea propriu-zisa a datelor – imagini, text, fisiere, video sau alte elemente.

Iata ce spune Wikipedia despre design :

Designul este de origine engleză şi înseamnă-proiect, desen, schiţă.
Termenul de "design" a apărut in 1851, in legătura cu complicatele realităţi ale producţiei industriale. Este o concepţie şi o metodă de creaţie care urmăreşte să asigure fiecărui produs un înalt randament funcţional. În toate epocile de înflorire umană a existat o corelare între posibilităţile materiale, nivelul tehnologic, relaţiile economice interne şi externe, orizontul spiritual exprimat prin gustul artistic şi capacitatea de creaţie. Mai mult tehnologul şi artistul se confundau într-o singura persoana.
Arta, tehnica si ştiinţa nu sunt domenii incompatibile, contradictorii sau concurenţiale, ci doar specifice şi solidare. Ele se implica şi se condiţioneaza. Designerul trebe să mai ştie că funcţionalul, ergonomicul, esteticul si economicul vor trebui să conlucreze pentru a se ajunge la eficienţă.

Design ? Ce inseamna ?

Design-ul reprezinta ansamblul functionalitatilor, facilitatilor si aspectului unui produs fie el virtual sau fizic. La fel si webdesign-ul. Aspectul, imaginea unui webdesign poate face diferenta intre un client care intra pe site si va sta sa vada despre ce este vorba si unul care pleaca imediat. Conform studiilor un vizitator se va decide in primele secunde daca ramane sau nu pe site, ceea ce este foarte important de retinut. Dar ce este si mai important este CONTINUTul, substanta acelui site. Continutul il va face pe vizitator sa revina, sa-si marcheze in lista de favorite, sa subscrie la newsletter, sa ne contacteze sau orice altceva ne-am dori sa faca. In ceea ce priveste continutul acesta trebuie sa fie prezentat gradual, in limbaj simplu, fraze scurte si la obiect dupa care pentru cine doreste mai mult un articol mai detaliat, dar vom mai povesti mai multe despre continut si optimizare. Mai mult, dupa continut trebuiesc pregatite actiunile 

Sa nu uitam un site bun este acela care indeplineste scopul pentru care a fost creat.